ملاحظۀ گزارش سفر شیخ محمدعثمان سراجالدین نقشبندی در شهریور ۱۳۴۶ ه.ش به تهران، گیلان، مازندران، گلستان و خراسان، با همراهی و پذیرایی کاربهدستان حکومتی و سخنرانیهای شیخ در اجتماعات مردمی و مجالس استقبال عمومی و دولتی، علاوه بر دامنۀ نفوذ او در نواحی مختلف ایران، چگونگی ارتباط او با خاندان پهلوی و احترام متقابل آنان به یکدیگر را به خوبی نشان میدهد.
او علاوه بر بازدید از اماکن تاریخی و حضور در مهمترین نهادهای وقت و دیدار با شاه، از دانشگاههای تهران و ملی (شهید بهشتی اکنون) نیز بازدید کرده است. در تصویری که ملاحظه میکنید، همراه با دو تن از برادرانش در مسجد دانشگاه تهران دیده میشود.
تصویر دیگر از شیخ محمدعثمان سراجالدین نقشبندی در سفر به تهران در سال ۱۳۴۶ ه.ش در بازدید از دانشگاه ملی (شهید بهشتیِ اکنون): دکتر علیاکبر بینا، سناتور و رئیس وقت دانشگاه، و منصور انشاء، نمایندۀ مجلس، و مهندس محمدناصح نقشبندی، فرزند شیخ، در کنار او در تصویر دیده میشوند.
ساختمانهای در حال ساخت دانشگاه و ولنجک، حجاب زنان، تیپ و استایل شیخ، و چگونگی استقبال دانشگاه ملی ـ که دانشگاهی با سبکی خاص و عمدتاً متعلق به سناتورزادگان و فرزندان کاربهدستان حکومت پهلوی بود ـ به صورت رسمی و در بالاترین سطح آن از رهبر نقشبندیان کردستان، در نوع خود جالب است و نوعاً پیوند شخصیتهای معتمد محلی نواحی پیرامونی ایران با هرم قدرت در مرکز را نشان میدهد.
ثبت دیدگاه دربارۀ یادداشت